İstanbul Adalet Sarayı Otopark Giriş;
İstanbul Adalet Sarayı en az 4 en fazla 19 kat olmak üzere birbirine bitişik 18 bloktan oluşmaktadır. Kapalı alanların toplamı 343.000 m2 dir.
İstanbul adalet sarayına İstanbul Adliyesi ve ek binaları (Sirkeci, Gülhane, Levent), Beyoğlu Adliyesi, Şişli Adliyesi, Fatih Adliyesi, Sarıyer Adliyesi ve Eyüp adliyesi olmak üzere 11 ayrı binada bulunan adliyeler 25 Temmuz 2011 – 22 Ağustos 2011 tarihleri arasında taşınmış, İstanbul Adliyesi adı altında birleşmiştir.
Adalet Sarayında duruşma salonları, hakim ve savcı odaları, ofisler, hizmet odaları, arşiv odaları, avukat görüşme odaları, yemekhaneler, kafeteryalar, kütüphane, kreş, konferans salonu, postane, banka şubeleri, sağlık ünitesi, polis karakolu, kapalı otopark gibi bölümler yer almaktadır. Yapı içerisinde gün ışığından maksimum derecede faydalanabilmesi amacıyla iç bahçeler ve orta avlulara yer verilmiştir. Çoğu mekanlara açılabilir kanat ilavesi ile yapının doğal havalandırılmasına olanak sağlayan cephe düzenlemeleri yapılmıştır. Bunların yanı sıra Adalet Sarayın’da mahkumun otoparktan, savcının ise kendi odasından direkt olarak duruşma salonuna girebileceği bir düzenleme sayesinde adliye kapısında birikme önlenmiş ve istenmeyen durumlar meydana gelmeyecek bir düzen planlanmıştır.
Adliye Sarayı Projesi’nde inşaat alanında dünyada uygulanan son teknolojiler kullanılmıştır:
• 62 bin metrekare su yalıtımı
• 185 bin metrekare ısı yalıtımı
• 93 adet asansör
• Yangın çıkışı için çeşitli ebatlarda bin 450 adet kapı
• Toplam 1 km uzunluğunda 48 adet yürüyen merdiven
Adliye binası modern mimari ile Türk mimarisinin birleşmesinden oluşmaktadır. Dışarıdan bakıldığında modern ve teknolojik bir bina olarak gözükürken, içinde bahçeler ve avlular gibi kla Türk mimarisini simgeleyen öğeler de bulunmaktadır.
Yorumlar